22 mars

 
sitter just nu på tåget hem ifrån Stockholm. har verkligen haft två fantastiska dagar i huvudstaden. anlände på eftermiddagen igår, och åkte direkt till vandrarhemmet, för att kunna slänga av mig ryggsäcken. vandrarhemmet var supermysigt och låg i Skanstull. sjukt trevlig personal, och härligt folk som bodde där, supersköna sängar och allt var verkligen bara toppen med det stället, dit kommer jag återvända, helt klart! men ja, efter att jag hade käkat lite, och bäddat sängen så var klockan lagom för att bege mig mot Globen, Annexet och anledningen till att jag var i Stockholm. alldeles snart skulle jag få se James Bay. men först lite köande och förbandet Rukhsana Merrise. En sjukt musikalisk brud som gjorde mig positivt överaskad. brukar annars tycka att det är så ovärt med förband. eftersom man vill ju bara att artisten som man är där för att se, ska gå upp på scen, då vill man inte stå o lyssna på nåt random okänt band. men hon var verkligen en skön brud med en fantastisk röst, och hennes musik är nåt jag kommer kolla upp när jag kommer hem! träffade två härliga brudar i kön som jag började snacka med, och som jag stod med under konserten. var ju en del väntan både i kön och sen när man kommit in och tagit sig platser, så det va trevligt att ha lite folk att snacka med för att tiden skulle gå lite fortare. visade sig att de här två brudarna bara va femton år! såg ju såklart att dom va nåt år yngre än mig, men hade aldrig gissat på att dom vatt elva år yngre! det är la dags för mig att inse att jag inte är så ung längre, jag börjar väl tillhöra den äldre generationen snart..haha
 
längst fram på scenen hängde ett stort vitt lakan. och till slut stod han äntligen där bakom, som en skugga när dom tände upp en stark lampa bakirfån. sjukt häftig effekt måste jag säga. lakanet släpptes ned och konserten var igång. och jag vet inte ens hur jag ska kunna beskriva med ord hur fantastiskt det var. man går verkligen in i ett annat tillstånd när man är på konsert. så mycket känslor och tankar på en och samma gång. sånt lugn inombords, men samtidigt helt galen och fylld av energi. han verkade va en sån härlig person, snackade och skämtade och va så otroligt naturlig. och när han sprack upp i ett stort leende för att vi jublade, då blev jag som en fjortonåring och nästan helt knäsvag. vilken vacker människa. hans ena gitarrist såg också väldigt bra ut, och jag bestämde att om jag inte blir ihop med James i framtiden så tar jag hans gitarrist, det kan jag ändå nöja mig med.. hehe..
helt underbara konsert, och många låtar fick en helt ny betydelse för mig nu när jag hört dom live. så många låtar som växte av att han gjorde en lite annorlunda tolkning på dom. kan inte riktigt sluta le nu när jag tänker tillbaka på konserten. och jag lovade mig själv när jag var på väg ut att jag måste se honom igen på hans nästa turné.
 
idag har jag glidit runt och shoppat i second handbutiker. letat efter dom perfekta Levis-jeansen, men inte hittat dom. antingen är dom för stora eller är dom för små. så antingen får jag la bli lite fetare, eller slita bort lite fett på magen. jag satsar nog på det sistnämnda, och fortsätter jakten efter mina drömbrallor. 
jag har även insett att jag är nog verkligen en stadsmänniska. blir alltid så sjukt lycklig inombords när jag befinner mig i storstäder. känner att jag hör hemma där. och inom en snar framtid kommer jag förhoppningsvis kunna bo i nån stor vacker stad nånstans. vilken eller vad jag ska göra där får bli nåt att klura på under min långa resa sen.