23 januari

när man hela veckan längtar efter dagen då man har sovmorgon, och tänker att det ska bli så otroligt skönt att få sova ut och kunna känna sig utvilad och ha mängder med energi. idag skulle den sovmorgonen ha varit. men som vanligt kan jag inte sova länge på morgonen. vaknar tidigt, ser att det är mörkt ute, i huvudet går en barnsång om och om och om igen, "vi är små snögubbar bomfalleraaaaa, snögubbar, snögubbar bomfalleraaa", men jag försöker somna om. det går inte. och till slut kollar jag på klockan, 06.19. och det var den veckans sovmorgon.
har spenderat morgonen med att kolla in lite olika träningsbloggar i väntan på att får åka till brorsan och käka frukost. min mage skriiiiker efter mat, är alltid så otroligt hungrig på morgonen. och det värsta är att hur mycket jag än äter till frukost så blir jag inte mätt, utan är hungrig efter bara en halvtimma eller så. och då äter jag ändå en fet portion med gröt, ägg, och knäckemackor. skulle helst vilja äta tre pizzor varje morgon, så hungrig är jag.
men idag blir det frukost hos brorsan och hans famlij, för att sedan dra igång ett flyttlass. dom ska nämligen flytta in i min farfars hus under en kortare period medan dom renoverar klart sitt hus som dom förhoppningsvis kan flytta in i till sommaren.
 
idag är jag ledig efter att ha jobbat tolv dagar i rad. känns alltid så konstigt att vara ledig. men har alltid mängder med grejor att göra, som jag inte hinner med när jag jobbar. så idag står det flytthjälp på schemat. och till kvällen kommer lite vänner hit. det är inte ofta jag har en ledig dag där jag kan känna att jag faktiskt är ledig och tar det lugnt. det är väl ganska typiskt mig. har svårt att slappna av och bara ta det lugnt. hatar att se tiden gå utan att göra nåt meningsfullt. det är till exempel väldigt sällan som jag kryper upp i soffan och kan se en hel film. blir för rastlös av det. plus att jag har en ganska obekväm soffa, så det går inte riktigt gosa ner sig i den. men jag gillar att ha mitt liv så, att hela tiden va på väg, hela tiden ha saker att fokusera på och känna att allt jag gör är meningsfullt och bra. få ut som mycket som möjligt av livet. stå aldrig still som thåström så vackert sjunger, och som jag nu har tatuerat på min arm. som alltså står för att jag allttid har någonting på gång, att jag aldrig väntar på att saker ska hända, jag ser till att dom händer, och att varje steg jag tar är ett steg mot mina drömmar. 
 
nu längtar jag efter lyxig frukost, jag hoppas på pannkakor & frukt!
 
 

18 januari

denna veckan tar jag en paus. pausar från träning och press. och fokuserar på att samla krafter och lugna ner mig en sekund. spelar gitarr, skriver poesi och städar. tänker över livet. insett att jag måste släppa taget om saker jag inte vill. saker jag inte vill glömma eller radera från livet. men det är nåt som tynger ner mig, och tar energi. för mycket fokus och tankar går åt just det. men vad gör man när man inte bara kan låta det flyga iväg. kanske man kan vika ihop det och lägga det i en liten ask och stoppa undan den i garderoben för ett tag. och ta fram när det passar sig bättre. vad vissa saker skulle va enklare om man kunde göra så med sina tankar, och känslor. eller om man bara för en gångs skull kunde göra det man vet är bäst för en själv. och inte bara vara medveten om det, men ändå inte göra nåt åt det.
skulle behöva en vecka för mig själv igen. som när jag var i portugal i höstas. semestra själv och bara bearbeta livet och fokusera på mig själv och mitt inre för ett tag. har insett hur mycket man behöver det. och hur mycket man behöver lära sig att tycka om att vara själv. uppskatta dom små sakerna som tillsammans blir nåt stort. och jag som alltid varit den som hela tiden varit tvungen att umgås med folk, hela tiden ha saker att göra. jag har nog lärt mig att kunna vara själv, och faktiskt uppskatta det. att längta till att få vara helt själv hemma lite då och då. absolut inget jag gillar en längre period. men nåt som man måste kunna göra för att kunna uppskatta sällskapet av andra. 
och som vanligt så blir det bara massa skriverier om tusen olika saker som inte hör till varandra. för att jag har lite svårt att fokusera på en och samma sak. att kunna sitta still och bara göra en sak för en stund. försöker lära mig det där med att läsa en bok om kvällarna. men det är svårt att koncentrera sig och verkligen komma in i bokens handling. dom senaste åren har jag bara kunnat läsa böcker när jag är iväg på semester. men här hemma är det omöjligt. kan sitta och läsa flera sidor utan att ha en aning om vad jag läst. och då är det ändå böcker som jag verkligen vill läsa, och finner ett stort intresse av. måste lära mig att kunna slappna av också, inte bara uppskatta att vara själv, utan också att helt kunna skita i allt som händer runt omkring och bara sätta mig ner och fokusera på en sak för en längre stund.
 
 

17 januari

som vanligt så dröjer det alltid för länge innan jag skriver nåt. men vill verkligen börja skriva nu, för jag planerar stora saker. saker som är kul om man har dokumenterat och kan titta tillbaka på. tanken är en resa till hösten. men just nu är det bara drömmar och tankar, och inget är planerat alls. har hittat ett bra reseforum där jag kan snacka med massa folk o få tips och råd, och kanske till o med hitta mig lite resekompisar! är otroligt pepp inför denna resan. så just nu består mitt liv mestadels av jobb för o kunna spara ihop pengar. jao, lite snabbt o haffsigt inlägg sådär. ville mest bara känna att jag är igång igen. nu blir det till o krypa ner o samla krafter för jobb på dagis hela veckan.