1 April - Munk-cermoni och vi når Inle Lake

Frukosten serverades 06.20, och efter detta var det dags att snöra på sig dojjorna igen och börja vandra. Vår guide fick reda på att det skulle vara en ceremoni i en by i närheten för alla pojkar som skulle bli munkar, och han ändrade dagens rutt så att vi skulle kunna gå dit och få se detta. Denna ceremonin är nåt riktigt stort, hela byn är med och hjälper till för att fira, pojkarna bär fina kläder och är som kungar för en dag. I en byggnad satt vi ner och dom serverade mängder med mat, så fort man tog av nåt ifrån en skål så kom dom och fyllde på med mera mat, skönt att man ibland har en spärr på hur mycket man man borde äta, annars hade jag kunnat sitta där resten av dagen och bara äta tills all mat dom hade var slut, haha Den här festen håller på i flera dagar, så vi fick tyvärr inte uppleva något av själva ceremonin eller så, men var ändå en upplevelse att se de uppklädda pojkarna och hur en hel by är samlade och äter tillammans och firar.

Vi vandrade i några timmar till och stannade till vid en flod där dom tvättade sina bufflar efter dagens jobb. Vi softade där en lång stund och några av oss hoppade i floden och hjälpte till att tvätta bufflarna. Solen gick ner och när vi närmades oss byn där vi skulle sova för natten så började befolkningen ta sig hemåt efter dagens arbete och det var en lite härlig känsla att vandra med dom hela vägen till byn, och låtsas för en sekund att man var en av dom. Dom kunde inte prata nån engelska, så man kunde inte fråga dom något, men känslan var speciell ändå, dom var så glada och pratade och skrattade ihop.

 

Sist dagen på vår tripp var det bara några timmars vandring på morgonen innan vi nådde Inle Lake, där vi hoppade i en båt som tog oss till själv byn där vi skulle stanna. Vår tanke var att bara stanna en natt innan vi ville vidare. Men vår guide berättade att han skulle på sin bästa väns bröllop om några dagar, och bjöd in oss och ville verkligen att vi skulle följa med honom dit. Och vi alla ville väldigt gärna vara med och uppleva ett bröllop här, så vi ändrade planerna och stannade några fler dagar där. Jag fick någon konstig släng av magsjukan som vägrade gå över, men jag försökte överleva ändå.

 

 
Lite suddiga bilder, men här använder fiskarna fötterna för att paddla så dom har två händer att kunna dra upp fiske-nätet med, imponerande, eller hur!?
 

Kommentera inlägget här :