25 April - Ormar runt halsen och Chocolate Hills

Vi hyrde oss varsin scooter denna morgon för att utforska ön, vi ville se de berömda Chocolate hills och Tarsier, en av världens minsta apor. Men först stannade vi till längs med vägen där vi såg att det var ett litet orm-zoo eller vad man nu ska kalla det. Där kunde man klappa en skitfet orm, som dom berättade blev matad  två gånger i månaden, med två kycklingar. Ändå rätt soft att vara orm och bara behöva äta två gånger i månaden. Visste inte att jag älskade ormar så mycket förrän en kille la två ormar runt min hals och jag kunde se och uppleva hur otroligt fascinerande dom är. Hur dom är så starka i kroppen och slingrar sig omkring i luften, så sjukt ballt! Och att dom faktiskt inte är det minsta sliskiga att klappa, även att det ser ut så. Deras skinn är så lent och häftigt! Så här upptäckte jag en ny kärlek i livet. 

 

Vi körde igenom en häftigt skog och stannade till och tog oss en promenad bland de otroligt höga träden. Kände mig så liten i universum när man gick omkring där och tittade upp på dom höga trädtopparna, häftig känsla faktiskt. Fortsatte turen och nästa stopp var de små söta aporna. Dessa apor väljer ett träd dom vill sitta i, och sen spenderar dom resten av dagen på exakt samma ställe, och bara glor och existerar, haha är glad att jag inte föddes till en Tarsier och hade behövt sitta där  hela dagarna. Så varje morgon går personalen omkring för att hitta alla ställen där Tarsierna sitter och kuckilurar så dom kan visa oss turister vart vi ska gå för att se dom. Var väl inte direkt nåt fascinerande, men dom var otroligt söta i alla fall.

 

Så var det då dags för Chocolate Hills, anledningen till att jag åkte till ön Bohol, inte som att det är nåt stort mästerverk eller nåt sånt, bara att det verkade va en vacker plats att se. Och jag blev inte besviken, det var häftigt hur alla dessa 1260 kullar var där på ett och samma ställe. Namnet “Chocolate Hills” kommer ifrån att under torrperioden så blir gräset på kullarna brunt, choklad-brunt, och därifrån dess namn. Ganska så långsökt kan jag tycka. Men i alla fall så gillade jag kullarna.

 

Körde till stranden för middag och begrundade solnedgången över havet, lika vackert som alltid. Tog oss sen en öl på rummet och satt och snackade skit i några timmar.

 
 
Vi tyckte att vi borde köpa på oss lite matchande fina sovenirer. En mössa är ju alltid användbart här i Filippinerna liksom..
 

Kommentera inlägget här :