Singapore del 1

Våra sista dagar på resan spenderade vi i Singapore. Älskade denna staden. Den är ju känd som en av världens renaste städer, och man förstår varför. Luften känns liksom inte som en storstad, allt är väldigt rent och fräscht runt omkring en. Och det var inte på många ställen som man såg nåt skräp ligga på marken. Hörde även talas om att det är strängt förbjudet att tugga tuggummi på tunnelbanan, och ett annat rykte som sa att det inte ens säljs tuggummi någonstans i Singapore!

 

Detta var enda gången på hela resan som vi bodde i ett flerbäddrums på ett hostel, och det var ändå nästan dyrare än när vi bodde i mysiga dubbelrum i Thailand! Det gick ändå bättre än förväntat att sova med 8 andra människor. Förutom en gubbe som kl.7.00 en morgon tände lampan i taket, steg upp och gick ut ur rummet och inte kom tillbaks. Tack för den väckningen!

 

Men jisses vad grejor vi såg och upplevde i Singapore! Får skriva ett inlägg för varje dag för att få med det mesta, och visa alla miljontals bilder som vi tog!

 

Vi kom dit på eftermiddagen en tisdag. Då var det till att vandra runt fram och tillbaka och hit och dit för att hitta hostlet. Inte lätt att hitta när vi hade fel adress från början, tack för det Lonely Planet... Det första vi ser precis innan vi kommer fram till hostlet är ett café som heter ”Fika”. Där sålde som klassiska svenska rätter, köttbullar och potatis, stuvade makaroner, pannbiff och lingonsylt och så vidare. Men vi gick bara förbi detta, för att få slänga av oss våra ryggsäckar som kändes som 4 ton efter den vandringen runt i staden. När vi väl blivit av med väskorna gav vi oss ut i staden, det hade redan hunnit bli mörkt, så det var väldigt vackert att vandra runt bland alla höghusen, och mysiga gator. Vi tog oss ner till vattnet, där Singapore Flyer ligger, världens näst högsta pariserhjul på 165 meter. Och ja, såklart var detta nåt av det mest värda på hela resan för mig. Att vara högt, högt upp i luften och se ut över en vacker stad på kvällstid, det är inte mycket som slår den utsikten för mig. Bara alla dom där vackra solnedgångarna på Koh Jum, haha

Efter den underbar turen var vi så hungriga så vi knappt orkade ta ett steg till, så vi siktade in oss mot en pizzeria som vi sett på vägen ner till vattnet, men när vi väl kom dit hade dom stängt. Och vi var ju så hungriga så vi inte orkade leta mer, så som tur var såg vi McDonalds på andra sidan vägen, så det fick det bli. God natt för denna första dagen i Singapore!

 

Kommentera inlägget här :