16 November - Traditionella byar & Heta källor

Denna dagen hade det verkligen vatt bra med en chaufför som kunde snacka lite engelska. Vi blev avsläppta vid en traditionell by, och därifrån skulle vi sen gå till nästa by. Och i denna byn fanns det ingen att prata med, några av befolkningen satt vid sina hus, men dom kunde ju ingen engelska. Så vi gick mest omkring och kikade och undrade över varför husen såg ut som dom gjorde och varför det va gravar mitt i byn, och vad det var för konstiga små hus med halmtak. Och detsamma med nästa by vi kom till, ingen att prata med, så vi strosade runt där, hittade en liten utkiksplats dit vi gick upp till och satte oss och bara babblade och fulade oss och spelade in några roliga videos.

 

Sen kom dagens höjdpunkt, att få bada i en varm källa, vilket jag aldrig någonsin gjort förut. Vatt riktigt vacker där, mitt ute i skogen i en slags bäck. Vid vissa ställen va vattnet verkligen kokhett, och emellanåt kom det kalla strömmar. Märklig känsla att bada utomhus och vattnet är så varmt. Också att bada i varmt vatten när det är så varmt i luften, hade ju hellre haft minusgrader ute och sen hoppat ner i den varma källan. Får helt enkelt åka till Island för att göra det istället!

 

Vi åt lunch och sen åkte till nästa varma källa som var mer gjort som ett utomhusbad, fast det var helt förfallet. Hade nån bara ansträngt sig lite så hade detta stället varit riktigt vackert, men dom har inte riktigt det tänket här. Vi var i alla fall där i över en timma och badade, riktigt härligt!

 

Sen åkte vi tillbaka till vårt härliga hotell upp i bergen och åt middag och jag somnade tidigt denna kvällen.

 

 

Kommentera inlägget här :